ANKARA / MAMAK - Şehit Zeki Çınar Ortaokulu

Sanatın Büyülü Dünyasında Özel Eğitim 12-15 Yaş

Okulumuzun ortağı olduğu yeni e-Twinning pojesi çalışmaları başlamıştır.

"Sanatın Büyülü Dünyasında Özel Eğitim" projesi, ergenlik dönemindeki normal gelişim gösteren öğrencilerin, yaşıtlarıyla uyum içinde olmalarını ve özel gereksinimli akranlarıyla daha etkili bir bağ kurmalarını hedefleyen sanat tabanlı bir çalışmadır. Sanatın yaratıcı, duygusal ve ifade edici özellikleri bu yaş grubundaki öğrencilerin sosyal bağlarını güçlendirir, özel gereksinimli akranlarıyla daha anlamlı etkileşimlere olanak tanır.

Rehberlik Araştırma Merkezinin koordinesinde okul öncesi, ortaokul ve lise öğretmen ve öğrencileriyle  "Sanatın Büyülü Dünyasında Özel Eğitim (3-6 yaş, 7-11 yaş, 15-18 yaş)" olmak üzere 3 proje daha oluşturulmuştur. Projemizin özel hedefleri için, sadece projemizde yer alan üyeler ile çalışmalar yapılırken, öğretmen eğitimleri gibi çalışmalarda RAM ile iş birliği yapılarak 4 proje ekibi ile birlikte çalışmalar yürütülecektir.

Dün akşam 40 Türk, 20 Yabancı öğretmenimizle proje sürecini değerlendirdiğimiz bir online toplantı gerçekleşmiştir. Bol kazanımlı güzel bir süreci tamamlamak dileğiyle...

03-04-2024

Yayın: 03.04.2024 - Güncelleme: 03.04.2024 12:13 - Görüntülenme: 67